Gratis locatie aanmelden
from
Uitgebreid zoeken

Over ons

Kerklocaties is een online platform voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte kerklocatie, voor bijvoorbeeld bezichtiging of huur. Op Kerklocaties kunnen mensen zich laten informeren over wat er in kerkgebouwen mogelijk is (verhuur e.d.) en wat er te doen is (bezichtiging, activiteiten, erediensten, etc.). Wij werken aan een centrale plaats op internet waar alle kerkpanden in Nederland op vermeld staan. 

Beheerders van kerkpanden kunnen op Kerklocaties gratis hun kerk vermelden en doelgericht informatie verschaffen over de zaken waar zij hun gebouw(en) voor openstellen. Dat kan naast het kerkelijk gebruik betrekking hebben op bijvoorbeeld culturele activiteiten zoals concerten en tentoonstellingen of voor zaken als bruiloften, lezingen en zakelijke bijeenkomsten.

Ons primaire doel is om het bezoek en gebruik van kerkgebouwen, anders dan alleen voor de reguliere eredienst, aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Zo willen wij met Kerklocaties een belangrijke bijdrage leveren aan het in stand houden van het rijke cultureel-historisch erfgoed dat in handen is van beheerders van kerkgebouwen.  

Daar waar steeds meer kerkgebouwen worden opengesteld voor verhuur en activiteiten, daar ligt ook een uitdaging om bij het brede publiek het bezoeken en 'gebruiken' van kerken te stimuleren en het voor hen aantrekkelijk te maken om een kerklocatie voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken. Kerklocaties heeft hierin als doel om particulieren en andere (bijvoorbeeld commerciële) partijen te stimuleren om kerken en kapellen te bezoeken en te huren. Een eerste stap die wij daarin zetten is het faciliteren in een platform waarop mensen snel en eenvoudig een geschikte kerklocatie kunnen vinden.

 

Wat kunnen wij voor u betekeken?  

·    Locatie tippen? Klik hier
Kent u een kerk, kapel of klooster die nog niet op Kerklocaties vermeld staat? Geef het aan ons door en wij zullen bij de beheerder(s) van de desbetreffende kerk een aanvraag indienen voor deelname.
·    Locatie aanmelden? Klik hier
Bent u beheerder van een kerk, kapel of klooster en wilt u een vermelding op Kerklocaties? Dat kan, een vermelding is kosteloos. In 8 eenvoudige stappen meld u uw locatie aan.
·    Vraag of opmerking? Klik hier
Heeft u naar aanleiding van onze activiteiten een vraag of opmerking, neem dan contact met ons op door het digitale formulier in te vullen.
·    Adverteren of extra opvallen? Klik hier
Bent u beheerder van een kerk, kapel of klooster en wilt u dat uw locatie extra onder de aandacht wordt gebracht? Dat kan op een aantal manieren. Bekijk hier de mogelijkheden of neem contact met ons op.